Årsmötet 2013

Årsmötet 2013 hölls på Rånäs slott den 3:e till 4:e maj med temat ”Neurokirurgi, diagnostik och behandling”. Nedan följer en kort presentation av föreläsarna.

SARA FORS

Sara Fors tog sin veterinärexamen 2000 och har arbetat på Bagarmossens Regiondjursjukhus sedan 2001. Efter sin steg 1-examen  har Sara  genomfört residentprogrammet inom neurologi, (European College of Veterinary Neurology). Sara planerar att ta examen 2014. Hon har stor medicinsk kunskap och men brinner mest för är utredning och behandling av patienter med neurologiska problem

MARCEL LEE

Marcel tog sin veterinärexamen 1994 på Veterinärhögskolan I Köpenhamn. Efter det gjorde han en treårig inom kirurgi på ett specialistdjursjukhus i Århus. När det var klart kom han tillbaka till Köpenhamn där han påbörjade och avslutade en europeisk specialistutbildning inom kirurgi, en sk residency. Han är nu Diplomate i European College of Veterinary Surgeons. Marcel är en mycket kunnig kirurg och hjälper för tillfället till med utbildningen av flera av våra veterinärer. Han är också ansvarig för kirurgavdelning på Bagarmossens Regiondjursjukhus.

HELENA NYMAN

Helena tog veterinärexamen 1999. Hon har arbetat på regiondjursjukhuset i Helsingborg och tog där sin steg-1 examen. Helena har genomgått en forskarutbildning och doktorerat inom ämnena bilddiagnostik och onkologi. Helena har gått en europeisk specialistutbildning inom bilddiagnostik på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Hon tog hon sin examen 2011 och är nu även Diplomate i of European College Veterinary Diagnostic Imaging (ECVDI). Helena arbetar på Bagarmossen sedan sommaren 2012 och är ansvarig för vår växande bilddiagnostikavdelning. Helena tar inte emot några egna patienter utan tillbringar all sin tid på bilddiagnostikavdelningen där hon bedömer alla röntgenbilder som tas på djursjukhuset eller skickas till oss får bedömning, hon genomför och bedömer även CT- och MR-studier och utför en hel del ultraljudsundersökningar.

Comments are closed.